sâmbătă, 31 mai 2014

Am descoperit cele 7 metode pentru a creste nivelul de energie din organism

Oboseala se poate instala in orice moment al zilei. Poate ca devenim somnorosi dupa pranz sau poate ca suferim de un nivel de energie scazut de-a lungul zilei. Oricare ar fi cauza oboselii voastre, putem combate aceasta stare cu urmatoarele sapte sfaturi pentru cresterea energiei!

Sfatul 1: Miscati-va mai mult.
Va straduiti sa va mentineti treji la serviciu? Puteti sa va incarcati cu energie dintr-o iesire pentru o plimbare lejera la pranz. Lanceziti acasa? Puneti putina muzica si dansati in jur sau faceti cate ceva din treburile casnice pe care le-ati tot amanat. Miscarea pare imposibila atunci cand va simtiti molesiti, dar va va accelera ritmul sangelui. Nu dureaza mult sa va miscati prin jur, oferindu-va energia necesara pentru a face fata intregii zile.

Sfatul 2: Mancati putin si des.
In trecut, conventia ne spunea sa luam trei mese principale pentru a fi sanatosi. Acum stim ca prin mancatul frecvent si in cantitati reduse, putem sa ne tinem organismul alimentat. Incepeti ziua cu un mic dejun hranitor si niciodata nu lasati sa treaca mai mult de 2, 3 ore fara sa mancati ceva, chiar daca acel ceva este o mana de migdale sau o bucata de mozzarella saraca in grasimi. Alimentarea constanta a organismului va va face sa va simtiti energizati.

Sfatul 3: Adaugati magneziu dietei voastre.
Magneziul ajuta corpul sa execute sute de sarcini, incluzand una foarte importanta: transformarea glucozei in energie utilizabila. Daca nivelul de magneziu este scazut, nivelul de energie ar putea fi, de asemenea, scazut. Cresteti aportul de magneziu prin consumul de migdale, nuci, peste si paine din faina integrala. Puteti lua, de altfel si suplimente de magneziu sub forma de lichide sau pilule.

Sfatul 4: Atipiti pentru o vreme pentru a va reincarca.
Bineinteles, oboseala voastra ar putea fi doar un semn ca nu dormiti suficient. Cei mai multi dintre adulti au nevoie de 7 pana la 9 ore de somn pe noapte, dar multi dintre noi nu dormim atat de mult. Puteti sa recuperati somnul pierdut prin a trage un pui de somn energizant. Aceste atipiri va pot revigora si va pot imbunatati capacitatea de a va concentra, eliberandu-va mintea. Pentru a beneficia de aceste efecte, dormiti pentru 45-60 de minute in timpul zilei. Purtati dopuri de urechi sau o masca pentru dormit daca lumina sau sunetele va deranjeaza.

Sfatul 5: Reduceti stresul si anxietatea.
V-ati simtit vreodata epuizat din punct de vedere emotional? In momente de stres, tindem sa ne ingrijoram mai des. Multe dintre aceste grijji ne seaca de energie, deci nu e de mirare ca stresul este asociat nivelului scazut de energie. Spuneti unui confident de incredere despre grijile si temerile voastre. Daca va interiorizati mania si pastrati secretele, acum este momentul ideal pentru a lasa totul sa iasa la suprafata. Interiorizandu-va emotiile, nu faceti decat sa va cresteti nivelul de stres, ducand la o extenuare. Impartasiti-va povara cu altcineva pentru a capata o alta perspectiva.

Sfatul 6: Ramaneti hidratati.
Oboseala este un simptom al deshidratarii si este mai comun decat v-ati fi gandit. Multi adulti sufera de o forma usoara sau moderata de deshidratare. Daca sunteti atlet, tineti diete frecvent sau sunteti diabetic, ati putea fi expus la un risc ridicat de deshidratare. Incercati sa consumati 3-4 litri de bauturi fara calorii in fiecare zi. Multe dintre lichidele pe care le consumam ar trebui sa constea in apa. Bauturile energizante cu zahar sunt rareori necesare, iar bauturile care contin cafeina va pot lasa si mai deshidratati. Pentru cele mai bune rezultate, gasiti un recipient portabil care va place si umpleti-l cu apa pentru toata ziua. Daca nivelul de energie creste rapid, veti sti ca deshidratarea este motivul oboselii voastre.

Sfatul 7: Luati in considerare problemele ascunse de sanatate.
Un nivel scazut de energie poate indica probleme de sanatate. Oboseala este asociata cu depresia, diabetul, malnutritia, tiroida lenesa sau o serie de boli sezoniere cum ar fi gripa sau raceala. Consultati-va doctorul pentru un test de tiroida, un test pentru nivelul de zahar din sange si un test de rutina al sangelui. Rezultatele va vor ajuta sa identificati si sa tratati cauzele moleselii sau sa descoperiti boli care nu pot avea alte cauze. Mult noroc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu