vineri, 1 noiembrie 2013

La sfarsitul zilei…vrei sa te relaxezi

Dupa o zi lunga si obositoare tanjesti dupa momentul in care poti sa lasi toate grijile deoparte si sa te relaxezi in patul tau, de acasa. Fie ca vei sta in fata televizorului, vei citi sau pur si simplu te vei odihni, patul este elementul principal din dormitor.

De aceea, importanta pe care i-o acorzi in procesul de intretinere nu trebuie sa fie mai mica decat cea pe care i-ai acordat-o atunci cand l-ai achizitionat.

Pentru ca tu sa te bucuri mai mult de patul si salteaua ta, dar si pentru confortul si sanatatea ta, exista cateva reguli de baza pe care trebuie sa le respecti cand vine vorba de intretinere si igiena, mai ales ca un sfert din viata il petrecem in pat – spun statisticile. Fie ca este vorba de un pat din piele, un pat din stofa sau unul tapitat regulile sunt cam aceleasi:

Husele – cumpara huse pentru salteaua ta. Este un lucru esential pentru protectia indelungata a saltelei dar mai ales pentru sanatatea ta. Acestea vor preveni ca factorii alergeni din saltele sa devina respirabili si tu vei fi scutit de o posibila alergie sau alte boli ale aparatului respirator.
Aerisirea saltelei, a camerei si a lenejeriei -  in momentul in care iti achizitionezi salteaua scapa de orice protectie din plastic ar avea aceasta si las-o sa se aeriseasca putin. Deasemenea in fiecare zi aeriseste camera si dimineata inainate sa iti faci patul lasa-l sa se aeriseasca macar 15 minute mimim, iar intre schimbarea lenjeriilor minim 30 de minute.
Aspira regulat – aspira camera regulat pentru a scapa de praf si mai ales sub pat si in jurul patului pentru a indeparta praful si pielea moarta cazuta in timpul somnului.
Curata usor – in cazul in care ai patat salteaua curat-o cu atentie, cu un detergent usor, fara prea multa apa.
Schimba-ti salteaua/patul – daca deja au trecut 10 ani de cand ai salteaua/patul ar cam fi cazul sa te gandesti la o noua achizitie, pentru ca dupa aceasta perioada gradul de uzura devine deja foarte accentuat.

Un comentariu:

  1. Uf!, câtă dreptate ai! Dar de cele mai multe ori neglijăm aceste lucruri care au un rol atât de important în sănătatea fizică dar mai ales la în cea psihică!

    RăspundețiȘtergere