marți, 10 noiembrie 2015

Cum sa iti schimbi viata in bine

Ai simtit vreodata ca viata este mai presus de tine? Ca te trezesti mereu obosit? Ca nu ai energie, arati rau si ti-ai pierdut interesul pentru viata?
Te-ai intrebat cum ar fi sa dispara stresul din viata ta? Daca vrei ca viata ta sa se schimbe, atunci simplifica schimbarea si incepe cu tine. Citeam ca actorul Jackie Chan spunea: "Nu lasa circumstantele sa te schimbe, incepe prin a schimba circumstantele" , iar pentru asta ai nevoie de un nou inceput. Sa ne uitam cum iti poti crea o noua imagine, pentru a fi mai increzator, mai energic, mai disciplinat si mai eficient.

Pasul unu - atitudinea ta Probabil ai mai incercat la un moment dat in trecut aceasta schimbare.
Poate ca ai incercat un nou program de formare si ai esuat, sau poate ai luat o decizie pentru a cauta un loc diferit de munca si apoi ai renuntat. Care a fost problema care a impiedicat aceste lucruri sa aiba loc? Ei bine, cel mai probabil esecul apare din cauza acestor lucruri: atitudinea ta mentala fata de provocare si energia sau stilul de viata. Acestea sunt foarte strans legate si nu se pot rezolva, fara a le rezolva si pe celelalte.
Pentru a incepe, ai nevoie prin a pune prioritatea pe tine si mai ales, a face prioritar sanatatea si binele tau mai presus de orice altceva. Nu poti sa incepi un nou program de rutina pe care il vezi: daca nu ai timp si energie dinainte, nu vei avea brusc si acum. In schimb ai nevoie sa gasesti o alta modalitate si sa-ti faci loc pentru ea in viata ta, prin a elimina altceva, sau doar sa te trezesti mai devreme. Sau, fa un pact cu tine din a renunta sa stai pana tarziu la locul de munca, sau opreste-te din acele activitati de care nu te bucuri intr-adevar. Apoi, ai nevoie sa gasesti mai multe modalitati de ati oferi mai multa energie.
Uita-te daca mediul de dormit ar putea fi imbunatatit, incepe sa mananci fructe si legume, si programeaza-ti ceva timp pentru odihna si relaxare.

Pasul doi - aspectul fizic Pentru a face aceste modificari, ai nevoie de asemenea, de entuziasm, care va veni in esenta din stima de sine. De aceea este important sa-ti schimbi modul in care arati, pentru ati imbunatati aspectul, ca parte a transformarilor tale. Incepe prin a alege o tunsoare care ii face pe celilalti sa se simta bine cu ei insusi, dar apoi uita-te la alte lucruri care te tin pe loc. Esti nefericit cu dintii? Atunci poate ca acum este momentul pentru o consultatie dentara. Dar despre a schimba ceva in garderoba ta sau a cere ajutorul unui prieten?
Acest lucru poate parea ca o vanitate scumpa, dar nu este: cand te simti mai bine cu tine, tine capul sus si vei avea infinit mai mult entuziasm si energie pentru a te perfectiona in orice alt mod de asemenea. Acesta este un aspect extrem pentru a incepe o schimbare pozitiva in viata ta.

Pasul trei - miscare Acum ar trebui sa ai mai mult timp si energie pentru a fi mai increzator cu aspectul tau. Vei fi plin de entuziasm, sperand sa-l valorifici pe imbunatatirea aspectului tau, si de o energie mai mare, asa ca acum este momentul pentru adauga un nou program de miscare in rutina ta.
Fa-ti un program care functioneaza cu stilul tau de viata asa cum este si apoi fa un angajament sa te tii de el. Nu te gandi la obiectivele pe termen lung pentru modul in care doresti sa arati sau cat de multa greutate doresti sa pierzi la un anumit interval de timp - in schimb fa-ti ca obiectiv sa faci un anume exercitiu de x ori in fiecare saptamana. Acesta este un obiectiv care este direct sub controlul tau si iti mareste de asemenea si concentrarea, asa cum trebuie sa fie. Apoi intr-o zi te vei uita in oglinda si vei observa transformarea din corpul tau.
Si atunci vei fi mai energic, mai increzator, mai inteligent si mai puternic. Acestea fiind spune, un pic de inspiratie nu te raneste si cea mai buna sursa pentru aceasta sunt fotografiile vechi, si anume fotografiile vechi cu tine cand erai mai tanar.

Pasul patru - odihnire Acum ti-ai construit o alta personalitate, e timpul sa incepi schimbarea circumstantelor tale. Identifica sursele de stres din viata ta, cum ar fi banii sau relatiile si gandeste-te la modalitati de a le combate, concentreaza-te mai mult pe cateva relatii importante, sau cheltuie mai putin intr-o luna, incat sa poti economisi mai mult. Apoi fa-ti un plan pentru cariera ta si modul in care doresti sa fie viata ta in viitor. Ai puterea acum sa poti reusi, si nu mai exista nici o limita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu