joi, 7 ianuarie 2016

Cum lucreaza Broccoli impotriva cancerului

Broccoli este o legume din familia cruciferelor, cu o valoare nutritiva ridicata, fiind foarte bogat in glucide, vitamine si saruri minerale. Contine vitamina A, C, vitamine din grupul B, acid folic, calciu, magneziu, mangan, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor si este foarte bogat in fibre. Expertii incurajeaza in ziua de astazi consumul tot mai mare al acestei legume-minune, mai ales in cazul bolnavilor de cancer. S-a demonstrat efectul deosebit de benefic si imediat al acestei plante asupra unor gene speciale ale corpului uman. Tot expertii sunt cei care recomanda consumul de Broccoli de doua-trei ori pe saptamana sau a altor legume cu efecte asemanatoare, precum: varza de Brussels, napii sau conopida.

Efectul acestor legume este vizibil asupra metabolismului si a arderilor la nivel celular, dar mai ales dupa o dieta mai indelungata in care se consuma regulat aceste alimente. Este vorba despre antioxdantii pe care ii contine aceasta planta, carotenoizi, dar mai ales despre sulforafan – despre care se crede ca ar actiona direct asupra celulelor canceroase, eliminandu-le si prevenind nasterea altor tumori si recidivarea.

Testele s-au facut mai ales pe cobai ce aveau cancer mamar si rezultatele au fost uluitoare.

Chiar daca se stia si pana acum despre efectele benefice ale acestei substante, testele au aratat ca aceasta ar lucra efectiv asupra celulelor bolnave de cancer. Aceleasi rezultate s-au obtinut in laborator si pe tesuturi umane.

Se stie ca in prezent, chimioterapia nu actioneaza in mod direct asupra celulelor canceroase, tocmai de aceea cancerul nu dispare complet sau reapare. Se crede ca boala ar putea fi cu adevarat controlata doar in momentul in care aceste celule ar fi eliminate in mod complet. In orice caz, o dieta in care includem si consumul de Broccoli, varza de Brussels, napi sau conopida ne va ajuta cu siguranta sa ne dotixifiem, sa asimilam nutrimenti importanti pentru organismal nostru si sa ne mentinem intr-o forma de invidiat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu