miercuri, 7 mai 2014

Inconjorul lumii facand autostopul

Cel ce a facut inconjorul lumii cu autostopul este chiar un roman pe nume Timotei Rad in varsta de 28 de ani si care a plecat din tara sa un bagaj cu strictul necesar si numai 70 de euro in buzunar. El a vrut sa faca acest tur al lumii folosindu-se ca si mijloc de transport de oameni necunoscuti ce conduceu pe autostrazi, tocmai pentru ca i se pare fascinant sa cunoasca in felul acesta oameni noi, sa se bucure de experiente unice si nu in ultimul rand pentru ca este gratuit.

Vrand sa faca un inconjor al lumii fara sa poposeasca prea mult in niciun loc, pentru el conteaza mai mult drumul decat destinatia, mentalitate ce l-a impins cu si mai mult curaj spre a face autostopul.
Pana in prezent Timotei Rad a parcurs 147.770 kilometri si a vizitat 38 de tari de pe trei continente. Desi el a plecat cu bani putini, a reusit sa tina legatura pe Facebook cu cei ce il admira pentru ce face si asa a reusit sa mai stranga atat ceva bani pentru cele necesare cat si un aparat foto, un telefon si alte mici gadgeturi necesare unei calatorii ca a lui.

Experientele sale insa nu sunt numai bune si frumoase, el fiind aproape de a fi jefuit de cateva ori, dormind cu frica in unele tari sau temandu-se atunci cand a ajuns in zone in care se desfasoara diverse conflicte.
Cel mai `inconstient` Timotei se considera ca a fost atunci cand a ales sa mearga in Afganistan "Incurajez pe toata lumea sa faca orice ii trece prin cap, in afara de a merge in Afganistan. Am fost super inconstient cand am mers in Afganistan. Irakul e mai OK, in Irak se poate merge."

Tot ceea ce ii mai lipseste romanului calator in momentul de fata pentru a fi cu adevarat fericit este o partenera de drum cu care sa imparta toate experientele si viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu