miercuri, 7 mai 2014

Sfaturi pentru intretinerea mobilei din casa

Odata mobilata si decorata casa nu va mai ramane decat sa va bucurati de ea si sa incercati cat mai mult sa intretineti investitiile facute i confortul de aici deoarece cu siguranta au fost facute cu eforturi financiare considerabile. Cu cat veti ingriji corect mobila si decoratiunile din jur cu atat ele vor arata ca noi un timp indelungat fara a fi nevoie sa le schimbati sau reconditionati.

Pornind de la parchet si considerandu-l  chiar si pe el o importanta `piesa de mobilier` datorita rolului mare pe care il are in designul casei, daca este proaspat schimbat sau raschetat, pentru a-l pastra intr-o stare buna cat mai multa vreme, va trebui sa nu il stergeti decat cu produse speciale ce protejeaza, nu zgarie si nu decoloreaza si mai ales va trebui sa va feriti de a trage mobila pe suprafata sa. Daca trebuie sa mutati ceva, intodeauna ridicati respectivele obiecte pentru a evita zgarieturile adanci din parchet.

Piesele de mobilier precum canapele, fotolii sau balansoare se pot intretine protejandu-le cu huse din panza sau daca sunt din piele, conform specificatiilor din manualul de utilizare. Indifeent de material insa, cu cat feriti aceste mobile de soare, caldura excesiva si pete, cu atat ele vor arata bine si peste catva ani. Deasemenea in ceea ce priveste locurile pentru odihna, chiar si paturile, ce au arcuri sau alte elemente de sustinete, evitati sa lasati copii sa sara pe ele iar dumneavoastra incercati sa nu va `aruncati` in fotoliu, canapea, pat deoarece aceasta forta exercitata va deteriora suprafata de sustinere aceasta devenind in scurt timp incomoda, lasata, intr-un cuvant, stricata.

In ceea ce priveste mobilierul de mari dinensiuni precum sifonier, biblioteca, dulapuri, etc, acestea trebuiesc sterse de praf cu solutii potrivite materialului din care sunt facute si trebuie evitata mutarea lor frecventa deoarece aceasta deplasare le va slabi in timp rezistenta si stabilitatea.
Mobilierul de baie si bucatarie are si el nevoie de atentie pentru a se pastra intr-o stare buna. Produsele anti calcar, rugina sau depuneri de grasime va vor ajuta dar cel mai mult va ajuta, curatenia facuta des, astfel incat sa evitati cat mai mult timp depunerile respective.

Tot pentru a nu va deteriora mobila din casa, nu folositi niciodata un produs pentru toate suprafetele pentru ca unora le va face bine iar pe altele le va strica iremediabil.

Nu in ultimul rand, indiferent de suprafata, nu puneti cani, ibrice, oale fierbinti fara suporturi speciale sub ele iar ghivecele, ce pot fi un bun furnzor de umezeala incercati sa le tineti departe de mobilierul din lemn sau pal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu