miercuri, 24 august 2016

Cum sa ai incredere in tine

Cum sa ai incredere in tine

Lipsa incerederii in propriile forte te poate face sa intampini probleme in viata. Retinerile si indoielile pe care le ai iti vor pune piedici in a evolua si te vor face sa fii din ce in ce mai inchis in tine. Faptul ca te subestimezi si nu ai incredere in tine nu o sa iti fie niciodata de folos, iar toate problemele pe care ti le faci zi de zi devin obisnuinte si adevarate bariere in calea fericirii si implinirii tale.

Pentru a avea mai multa incredere in tine trebuie sa inveti sa accepti esecul. E normal ca uneori sa mai si gresesti, sa nu iti iasa totul cum ti-ai dori. Oricat de mult ai simti ca nu esti bun si ca nu o sa evoluezi niciodata, accepta esecul. Cum am mai spus, este o etapa normala, prin care absolut oricine a trecut cel putin o data in viata, iar dupa o perioada rea vine si una buna. Tine minte ca orice ti-ai propune este realizabil.


Nu te lasa definit de emotiile tale si gandurile negative. Adu-ti aminte ca sunt doar ganduri create de tine, iar lucrurile pe care ti le imaginezi nu se vor intampla. Anxietatea iti poate da de furca, dar incearca sa treci peste ea si sa fii mai curajos.

Fii tu. Nimeni altcineva nu poate fi ca tine, de aceea pune-ti in gand sa faci lucrurile in felul tau si nu te compara tot timpul cu ceilalti. Toti suntem diferiti, nicio persoana nu poate avea aceleasi ganduri, dorinte si trairi ca tine. Fa din acest lucru un avantaj si evidentiaza toate calitatile pe care le ai. Nu iti fie frica sa te afisezi si sa le arati oamenilor cine esti. Doar asa vei capata incredere in tine.


Fa lucrurile de care iti este cel mai teama. Iti este frica sa vorbesti in public? Cu prima ocazie in care ai de ales sa vorbesti in fata oamenilor, fa-o. Chiar daca emotiile nu vor intarzia sa apara, cu timpul vei uita de ele si te vei simti cat mai relaxat. Invinge-ti temerile daca nu vrei sa te invinga ele pe tine. Dupa ce vei face toate lucrurile de care te temeai pana acum iti vei dai seama cat de puternic esti si cata incredere trebuie sa ai in tine si in fortele proprii.

Asta e calea lunga, dar sigura sprea a avea incredere in tine. Chiar daca la inceput poate parea greu, cu pasi mici si consecventi vei ajunge sa fii mandru de tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu